Hoe communicatie onze verkoop resultaten beïnvloedt

Tuesday, November 1, 2016

De wijze waarop we met elkaar communiceren is drastische veranderd over de laatste jaren. De populaire postduif heeft plaats moeten maken voor een waaier aan hedendaagse communicatiekanalen. Verschillende voordelen maar tevens ook uitdagingen die impact hebben op onze dagelijkse productiviteit.

Naast de verscheidenheid van kanalen die we kunnen gebruiken zien we ook een groot verschil in het verwachtingspatroon van klanten. Hogere eisen in termen van antwoordsnelheid en het gebruik van meerdere simultane kanalen om hun contactpersoon te bereiken zijn slechts enkele van de vele gedragswijzigingen die we bemerken bij klanten.

 

Waarom het marktaandeel van Dafalgan is gestegen bij verkopers
Maar wat is nu de impact op onze verkoop en wat bezorgt de doorsnee verkoper vandaag meer hoofdpijn dan vroeger? Het antwoord is eigenlijk vrij éénvoudig, de vele eisen die de Internet generatie van klanten verkopers stellen zijn amper op te volgen. In onze blog over “Wat klanten willen maar u niet vertellen” kijken we naar de gekke eisen die ons gesteld worden door klanten.

 

  • 35-50% van de verkopen gaan naar het bedrijf dat als eerste antwoordt
  • Wie de vraag van een klant opvolgt binnen de 5 minuten heeft 9x meer kans om iets te verkopen
  • 80% van alle deals vereist 5 opvolg telefoons van de verkoper (44% geeft op na 1 opvolging)

 

Het gevolg is dat verkoopteams die de gekke communicatie eisen van klanten niet de baas kunnen gemiddeld 35-55% minder verkopen afsluiten en 25-40% minder productief zijn. Een verhoogde vorm van aandacht voor de wijze waarop we communiceren is dus cruciaal.Leave a Reply

XHTML: U kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top