iReachm.com wordt laureaat Bizidee

Thursday, December 19, 2013

In Sint-Joost-Ten-Node vond donderdagavond de prijsuitreiking plaats van de elfde editie van Bizidee, een wedstrijd van het Agentschap Ondernemen die de beste ondernemingsplannen bekroont. Kelly Eerdekens(27) en Veerle Bocken (32) wonnen de hoofdprijs, een geldsom van 2000 euro voor ‘Bella Stoma’, een onderneming waarmee ze op maat gemaakte banden voor stomapatiënten ontwerpen en commercialiseren. Beide vrouwen leven zelf met een stoma en maken met hun product het dagdagelijks leven van deze patiënten een flink stuk gemakkelijker.

De tweede prijs was voor het team van Peter Staveloz, dat met ‘iReachm’ een applicatie voor de smartphone ontwierp die het makkelijker maakt om mensen te bereiken. De app doet de telefoon rinkelen op het moment dat zowel de beller als de opgebelde bereikbaar zijn. De Track & Trace oplossing voor Wachtzaalbeheer van Ikanda en Partheas werd derde. Met deze toepassing kan een concreet beeld gegeven worden van de wachttijden van patiënten in ziekenhuizen.

De BizzBuzz Award, een prijs voor de kandidaat die het meest opviel door zijn vernieuwende visie en die bovendien op een maatschappelijk verantwoorde manier mee vorm wil geven, ging naar Tom van den Heuvel (29) voor zijn project Greenee, een app die komaf wil maken met het papieren kasticket in winkels.

Er werden 181 nieuwe ideeën voor de wedstrijd ingestuurd. In het vervolg van de wedstrijd gaat de jury nu op zoek naar het beste businessplan dat de jonge ondernemers nu gaan uitwerken. De jury beoordeelt de plannen op 27 mei 2014. De winnaar krijgt 25.000 euro.

BRON: http://www.kmoinsider.be/nieuws/artikels/prijswinnaars-bizidee-hebben-mooie-nieuwe-ideeenLeave a Reply

XHTML: U kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Top