Waarom 56% van het telefoonverkeer tijdverlies is

Sunday, November 6, 2016

Gemiddeld 5 gemiste oproepen per dag, dat was het verdikt vorige week. Maar wat mij nog meer opviel was hoeveel van die oproepen eigenlijk niet relevant waren. Natuurlijk heb ik er even een sport van gemaakt om de vaakst voorkomende type oproepen eens op te lijsten. Ben ik de enige die zulke calls binnenkrijg?

 

  • “Kan je mij dat document nog eens doorsturen?”
  • “Heb je mijn e-mail goed ontvangen (die ik 1 minuut geleden heb verstuurd)?”
  • “Ik wou gewoon bevestigen dat onze afspraak van morgen nog steeds doorgaat”
  • “Bel me later maar even terug, het is niet dringend”
  • “Ik zat in de auto dus ik dacht ik bel je even”

 

Bovenstaande oproepen maken ongeveer 56% uit van alle oproepen die ik in die week heb gemist. Sorry, maar als ik dat even in perspectief plaats zijn er toch heel wat mensen die mijn tijd verknoeien… Zet het dan even op e-mail zodat ik zelf kan beslissen wanneer het mij uitkomt om je te antwoorden en intussen klanten te woord kan staan met dringende vragen.

De oorzaak van dit alles ligt volgens mij aan “wat mensen vandaag gewoon zijn”. Het merendeel van onze tijd spenderen we op digitale kanalen waarbij we met een muisklik (fractie van een seconde) op onze wenken bediend worden. Media zoals What’s App, Facebook en Twitter verleiden ons bovendien tot het kort en veelvuldig communiceren. Als we deze stijl van communiceren doortrekken naar telefonie dan voelen we dat hier een kleine kortsluiting ontstaat, we gebruiken ten pas en ten onpas de telefoon die eigenlijk niet bestemd is voor de nieuwe vormen van communicatie.

Gelukkig worden mijn oproepen gefilterd maar toch, wat een ellende voor andere mensen.Leave a Reply

XHTML: U kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top